Friday, September 14, 2007

locul unde am copilarit...

Piata Romana. la McDonald's.

era de asteptat. ptr ca Mc-ul s-a deschis cand eram in clasa a-7-a la o scoala ultracentrala. mai tarziu un pic, m-am mutat la Scoala Centrala, cativa pasi mai incolo.

tot Mc-ul a ramas locul de intalnire, insa. de la Mc porneam si seara, la Mc ne desparteam. fiecare la casa lui! Tei, Berceni, Militari, Drumul Taberei. aproape orice amintire din adolescenta se leaga intr-un fel de mirosul specific de fast-food, un miros greoi si totusi delicios in momentele in care imi ghioraiau matzele de foame dupa ore. prima iesire in club, primul prieten, primele prietenii care au devenit atat de trainice. primeam bani cat pentru un shake si ceva de mancare. in fiecare zi... imi luam o inghetata si restul de bani se duceau pe sucurile din terase.
insa Totul incepea la Mc. la una dintre mesele de lemn intesate cu tineri cool. cu role sau fara. trendy...

ieri am fos la Mc. au schimbat mesele si pe jos e un fel de gresie prea gri si foarte rece. am simtit ca "ei" au vrut sa stearga orice urma a mea de acolo. sa spele anii copilariei si adolescentei tarzii. sa-i acopere cu gresie gri asemeni lespezilor din cimitire si sa-i reduca la tacere.

instinctiv am vrut sa iau un tarnacop si sa-mi dezgrop agresiv amintirile, astupate acum tacticos cu placi gri. sunt ale mele!!! am stat 5 minute, dar totul mi se parea atat de strain si de ostil. oamenii, mesele mirosind a vopsea proaspata... parca Mc-ul urla cu fiecare hamburger in parte si placa de gresie gri ca eu nu mai am ce cauta acolo. am plecat.

No comments: