Wednesday, January 7, 2009

Patinoarele si patinatul - bisnit si sport de cocalari



Zilele astea libere am tot ars-o pe la patinoar. Imi place mult sportul asta, dar si cum aluneca vinul fiert sau ceaiul cu scortisoara de dupa. Mirosul rece al ghetii imi aminteste de tinerete, de perioada liceului. In fiecare sambata, iarna, mergeam cu prietenii la raposatul patinoar din Floreasca. Numai ca pe vremea mea, patinatul nu era sport pentru oricine. Pe gheata perfecta nu alunecam decat noi, tinerii din liceele bune si trendy... mai erau cativa oameni ceva mai in varsta, din cartier si niste cupluri. Participanti civilizati care nu creau probleme serioase. Ei bine, acum, sunt mult mai multe patinoare ce afiseaza preturi accesibile. Ofera spre inchirat patine ieftine in care iti ingheata picioarele si prind si putina pojghita ca deh, iti mai transpira laba inauntru! Ma rog, nu asta e problema mea ca am patinele mele. Problema ar fi ca eu nu mai pot patina... gheata a fost invadata de specii umanoide ciudate, tip cocalar incaltat. I-am urmarit, alunecand incet si i-am clasificat lejer, dupa mai multe zile. Asadar, speciile pe care le veti intalni pe gheata, in acest sezon, sunt:

1. Cocalarul patinator zburator. Este cel mai periculos. Nu stie sa patineze, n-a mai patinat niciodata, dar vine de la 11 ca e gratis. Ai impresia ca-si va rupe picioarele imediat, dar el se tine darz... nu se lasa. Se lupta si da din aripi disperat pentru a-si recapata echilibrul precar. Matura tot ce-i trece pe laterale. Cu bratele falfaind tranteste cativa copii si doua doamne mai in etate. Nu-i pasa atata timp cat iese victorios. Cocalarul patinator zburator ramane in picioare si trebuie ocolit mult pe stanga sau pe dreapta.

2. Cuplul cocalarilor patinatori zburatori. Cand el a gasit-o pe ea si si-au dat seama ca sunt la fel, s-au gandit ca ar fi dragut sa se tina de mana. Trebuie ocoliti si mai mult prin dreapta sau stanga.

3. Cocalarii patinatori de viteza cu harfe misto. Poarta geci de piele si caciuli D&G. Ei cred ca stiu sa mearga bine de tot si tocmai de aceea strabat in viteza patinoarul. Picioarele nesigure tremura, la atingerea suprafetei de gheata. E plin de oameni, obstacole miscatoare pe care daca nu le pot ocoli le doboara fara mila in cursa lor catre glorie si recunoastere. Acestia trebuie identificati rapid la intrarea pe gheata. Simtiti ca se apropie? Virati mult spre mantinela!


4. Pitzipoancele artiste. Poarta fustite sau blugi cu sclipici si talie joasa. Sunt foarte simpatice in clipa cand cad pe jos si trei sferturi din buci se revarsa pe gheata. ( Ele lasa urmele mai late in zapada)

5. Cocalarii talentati, frate! Se strecoara ca niste virtuozi ai ghetii, facand scheme si improscand cu zapada pitzipoancele. Nu va ingrijorati! Lor le place. Cu cat iesi mai uda de pe gheata, cu atat inseamna ca baietii te place mai mult...


6. Mini-cocalarii patinatori. Acestia sunt copiii cocalarilor zburatori. Niste ghiulele umane, lipsite de scrupule care se impiedica des dar se ridica imediat. Adevarate torpile care trec printre picioarele patinatorilor, lasand prapad in urma. Nu stiu cum sa va feriti de acestia...

Si nu uitati! Mersul la patinoar poate fi o aventura... patinatul - un sport solicitant ce necesita concentrare maxima, picioare puternice si atentie distributiva...

4 comments:

Sahara Penguin said...

Mie mi-e ca nu ma tine nervii.

Patinoar mai liber nu exista?

pinkydude said...

eu nu l-am descoperit... dar poate ca exista in vreun oras simpatic de provincie:)

Cadrul 25 said...

Mai nu stiu ce sa zic de problemele pe care le poti avea, daca nu esti cocalar, cand mergi la vr'un patinoar,pentru ca nu merg sa patinez. Dar mi se pare ca explicatia la problema ta e destul de simpla : expunerea mediatica. Daca prezinti unui grup social o noua tinta de atins, o activitate care i califica social mai mult decat erau obisnuiti, atunci nu e de mirare ca se vor avanta sa o presteze. Povestea ta imi aduce aminte de o profa din fac care ne-a povestit cum sa nascut turismul de masa asa cum il cunoastem noi in zilele noastre, celebrele 4 S. Cam pe aceeasi idee merge. Daca aristocratii fugeau de burghezie pe fiorduri in vacante, ca un an dupa sa fie urmati de acestia si trebuind sa gasesasca noi locuri mai ciudate si mai contrare obisnuintei pentru a diferentia rangul si banii, de doar bani, cam acelasi lucru se intampla si la noi. Aceeasi situatie o vezi pe partii, cateodata in expirat sau ota, sau chiar si la film, desi acolo rezistena e acuta, pentru ca tre sa rezisiti cu stoicism 2 ore in intuneric, fara sa te vada nimeni, la un film cu personaje si actiuni nefamiliare, precum guta, ala de aur, aruncat cu bani si cantat scremut cu mana pe inima. Ne e de condamnat, e doar evolutie, puiul de cocalar, sau puiul puiului de cocalar in cele din urma vor face toate acesta lucruri pt ca le vor place, nu pt ca le fac altii. tot ce trebuie noi restul, daca vrem sa ramanem aristocrati, e sa cautam noi locuri, noi obisnutie, ca sa ii tragem dupa noi.

Kool-Aid said...

hahaha! tare, mujer!...deci, role in vara asta? :P